čtvrtek 30. dubna 2015

P6: Den 120.

Spolu všichni doma, odpo pak k Honziho rodičům




středa 29. dubna 2015

P6: Den 119.

Dnes se realizoval můj vánoční dárek. Šla jsem s B. na muzikál Dracula do Hudebního divadla Karlín. Na tuto akci probíhaly doma velké přípravy a já lehce před šestou opouštěla mírně rozechvělá své dva chlapy. Užívala jsem si jízdu autobusem i metrem, i když jsem se neubránila myšlenkám, jak to doma zvládají. Ve 20:10 mi přišla sms Spí :-) Přečetla jsem si jí sice až o přestávce, ale byla jsme moc ráda, že se vše očividně povedlo.

A kulturní zážitek? Daniel Hůlka v hlavní roli nám nevyšel, ale Marián Vojtko udělal od minulého nastudování v divadle Hybernia pokroky a jeho podání hraběte bylo příjemné. Hezky mu to ladilo s Kamilou Nývltovou, které dvojrole Adriany a Sandry skvěle sedla. Dobrý byl i Tomáš Trapl v trojroli šašek/sluha/profesor. Hodně potěšila Hanka Křížková v roli nymfy. Na tu jsem měla štěstí při každém mém shlédnutí tohoto muzikálu a furt jí to zpívá moc pěkně. Jediné výhrady k obsazení mám k Leoně Machálkové. V jistých pasážích se Lorrainne snažila přezpívat, když ubrala, bylo to o moc lepší.

O přestávce jsme se shodly, že první dvě dějství se tomuto nastudování povedly. Scéna byla hezky provedená - třeba příchod Draculy byl impozantní, kostýmy naštěstí postrádaly přeplácanost z minulého nastudování, potěšily nás i výkony zpěváků. O to víc jsem se těšila na třetí dějství, které mám hodně ráda. Líbí se mi pěvecká i taneční čísla Stockers i samotné gradování muzikálu. Jak to tak bývá, to,, co je nejvíce očekáváno, je nejslabší. Závěr byl klasicky dobrý. Zklamali mě ale mí oblíbení Stockers. Chyběla motorka, poznat, že jde o motorkářský gang bylo umění, honička v podzemí kasina ubohá a hlavně osekané pěvecké i taneční party.

Jsem ráda, že jsem Draculu opět viděla. Je to moje srdeční záležitost. Chápu, že můj pohled v porovnáním s někým, kdo na něj jde prvně, je prostě jiný. V mých očích si napravil reputaci oproti provedení z Hybernie. Mrzelo mě jen třetí dějství. A tak stále pro mne bude nej to původní úžasné obsazení i nastudování z rozlehlé scény Kongresového paláce. Mrzí mě, že jsem ho tu viděla jen jednou. Ještě že bylo zaznamenáno a dá se shlédnout na netu.

Přijela jsem domů ke spokojenému Honzimu, že zvládl Toníka nakrmit i uspat. Ten spokojeně spal,
Takže povedený večer:-)










úterý 28. dubna 2015

P6: Den 118.

6 měsíční prohlídka - Toník má 8 kilo a 72 cm


pondělí 27. dubna 2015

P6: Den 117.

Honzi v práci a z práce rovnou na koncert Vlasty Redla. A tak jsme si den zpestřili návštěvou dědy a babičky. Děda si v mém dětském pokoji udělal skvělé houpací křeslo. Toník ho musel hned vyzkoušet.

neděle 26. dubna 2015

P6: Den 116.

Začalo mě bavit pečení. A to bych potřebovala nějaké to kilo shodit. Nevadí, hlavně, že nám chutná  :-)

sobota 25. dubna 2015

P6: Den 115.

Naše outdoorové dítě si první příkrm dopřálo na břehu Máchova jezera. Byl dost překvapen, co mu to máma cpe do pusy. Ušli jsme 18 km. Tatínek byl úplně vyřízen - tlačit kočárek v písku mu dalo dost zabrat:-) Trochu jsme si kočárek i zapřenášeli přes stromy, které byli přes cestu. A to jsme si říkali, že kolem Mácháče bude pohodová rovina:-)




pátek 24. dubna 2015

P6: Den 114.

Vracíme se domů, večer opět policejní akce - pravděpodobně související s tou středeční.


čtvrtek 23. dubna 2015

P6: Den 113.

Začíná první část domácích úprav. Barový pult šel dolů, přidělávalo se umyvadlo v koupelně, předělával odpad, vrtalo do zdí. A tak jsme se s Toníkem přesunuli k rodičům. První noc mimo domov.

středa 22. dubna 2015

P6: Den 112.

Vždycky jsem si myslela, že bydlíme v bezpečné čtvrti a ona bomba v autě. Dopravní manévry, silnice neprůjezdná ani pro autobusy. Spousta policistů, fotografů i televizních kamer. A hned mělo sídliště o čem mluvit.


úterý 21. dubna 2015

pondělí 20. dubna 2015

P6: Den 110.

Zase v Jahodě, jako tradičně Den Země s přehlídkou dravých ptáků. Bylo to příjemné se zase vidět s holkama a s dětmi.

neděle 19. dubna 2015

sobota 18. dubna 2015

pátek 17. dubna 2015

P6: Den 107.

Velký úklid. Toníkův vozový park.

čtvrtek 16. dubna 2015

P6: Den 106.

Kuchtící. Honziho muffiny a můj termix podle Hrušky. Povedlo se oboje.


středa 15. dubna 2015

P6: Den 105.

Krásné počasí, Honzi má volno, tak hurá na výlet. Tentokrát do Říčan a okolí.

http://vyletyskocarkem.blogspot.cz/2015/04/okoli-rican.html








úterý 14. dubna 2015

pondělí 13. dubna 2015

P6: Den 103.

Venku už se to zelená, z pravidelné procházky v parku.

neděle 12. dubna 2015

P6: Den 102.

Honzi se vyspal po noční a mohli jsme zase vyrazit někam do přírody. Počasí nám přálo i dnes. Cílem byl zvolen nedaleký Podleský rybník.












sobota 11. dubna 2015

P6: Den 101.

Krásné počasí, Honzi jde až na noční, tak je čas na výlet. Dlouho jsem se na tento den těšila. Příroda, sluníčko, my tři. I jsme si došli na oběd. Posezení na zahrádce je ideální - když je to na Toníka dlouhé, dá se s ním jít jezdit. Musím ho ale pochválit. I když nespal, nechal nás v klidu najíst se i si objednat a sníst dezert. Hodně povedený den.

Kersko